loader
„Fogjunk össze Péterért!” - a szentendreiek támogatását kérik

„Fogjunk össze Péterért!” - a szentendreiek támogatását kérik

„Fogjunk össze Péterért” – ezzel a felszólítással indított gyűjtést az egyik helyi lakos, Lindner Monika Facebook oldalán. Jelenleg a 81 éves édesanyja ápolja Bella Pétert, a városi Rendészeti Igazgatóság korábbi szolgálati igazgatóhelyettesét.

„A szentendreiek igen jelentős hányadát tanította annak idején testnevelésre a ma már 81 éves Bella Györgyné, Magdi néni. Nemrég tudtam meg, hogy napjait hosszú hónapok óta fiának, a szintén közismert Bella Péter kézilabdázónak, kézilabdaedzőnek, majd 2019-ben városi kitüntetésben részesült közterületfelügyeleti dolgozónak az ápolása tölti ki. Péter ugyanis tavaly stroke-ot kapott és nagyon súlyos állapotban van, gyomorszondán keresztül táplálják, a mozgáshiány miatt sorvadnak az izmai, cukorbeteg és erősen depressziós. Most ráadásul tüdőgyulladást kapott” - írja posztjában a család barátja.

Az írásból az is kiderül, hogy az agyi érelzáródás után rehabilitálták, majd rövid idő után hazaküldték. Most egy szigeti kisfaluban gondozza Bella Györgyné, ami autó és kellő mértékű anyagiak híján egyre nehezebb, így az egykor sportember, és szolgálati igazgatóhelyettes állapota rohamosan rosszabbodik. Lindner Monika szerint Magdi néni nagyon-nagyon fáradt és kétségbe van esve.

„Megtudtuk, hogy Sopronban létezik egy magánintézmény, ahol a Péter számára szükséges komplex, intenzív rehabilitációt végzik, ezt azonban az egészségbiztosító nem finanszírozza, a család pedig csak részben képes ezt állni. Bella tanárnőt, Magdi nénit nagyon szerettem az iskolában is, azóta is, ezért elhatároztam, hogy megpróbálok segíteni. Az egy hónapos bentlakásos rehabilitációhoz még 700.000 Forintra lenne szükség”írja Monika.

A posztoló most arra kéri Péter régi sporttársait, munkatársait, Magdi néni korábbi tanítványait, - és azokat, akik tudják, milyen szörnyű a szenvedés,- hogy járuljanak hozzá a kezeléshez, bármilyen összeggel. Mónika szerint ők soha nem kérnének, ezért teszi meg ezt helyettük.

 

 

 

Forrás: Lindner Mónika Facebook

Forrás: SZEVI

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok