loader
Felújítják a Szentendrei utat

Felújítják a Szentendrei utat

A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával, a BKK beruházásában felújítják a III. kerületben a Szentendrei út Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca közötti szakaszát és annak környezetét. A rekonstrukciót az elhasználódott útburkolat indokolja. A mintegy 1000 méter hosszú útszakasz helyreállítása várhatóan 2019 májusától novemberéig tart majd. Erre az időszakra Békásmegyer irányába egyirányúsítják a Szentendrei út ezen részét. A felújítás során az útszakaszt újraaszfaltozzák, továbbá, ahol szükséges, teljesen új útpályaszerkezet épül.

A rekonstrukcióhoz kapcsolódó közbeszerzési ajánlattételi felhívás 2019. február 1-én jelent meg.

A Mátyás király úti csomópontban, a Vasút sor Csillaghegy HÉV-állomás melletti déli végében, továbbá, ahol még az indokolt, a teljes útpályaszerkezetet átépítik; a többi szakaszon az utat újraaszfaltozzák. Ezen kívül elvégzik a szükséges útszegély-felújítást, újjáépülnek az út-menti járdák, kapubehajtók. A Csillaghegy HÉV-állomás mellett egy 20 bicikli elhelyezésére alkalmas B+R (bike and ride) tárolót létesítenek. Mindemellett rendezik majd a zöldfelületeket, felújítják a közvilágítást és a vízelvezető-rendszert is.

A mintegy 1000 méteres szakaszon zajló rekonstrukció kivitelezése várhatóan idén májustól novemberig tart. Erre az időszakra a Szentendrei út ezen szakaszát egyirányúsítják a városhatár felé; aki a városközpont felé tart, érdemes lesz majd a Pünkösdfürdő utca–Batthyány utca, vagy a Hollós Korvin Lajos utca–Dózsa György utca útvonalon kerülnie. A kapcsolódó forgalmi változásokról a BKK később részletesebb tájékoztatást ad.

Forrás: BKK

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok