loader
Felújítási munkálatokat végeznek a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban

Felújítási munkálatokat végeznek a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban

Felújítási munkálatok miatt még három hétig, augusztus 24-ig nem látogathatók a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár egyes részlegei. Ettől függetlenül a nyári nyitvatartási rendben, 9 és 17 óra között várják az olvasókat. Az őszi rendezvények pedig idén augusztus 28-án kezdődnek.

Kifestik a gyermekkönyvtár falait, rekonstruálják a helytörténeti gyűjteményt, és a fonotéka sem látogatható személyesen. Hiába van zárva az ajtó ezeken a helyeken, a felnőtt kölcsönzői térbe áthozták a könyvtár munkatársai az aktuális dokumentumokat, így kérésre a teljes állományból ki tudják szolgálni a vendégeket. A főbejáratnál lévő ruhatár is megújul, és ezenkívül más egyéb fejlesztéseket is elvégeznek a Pest Megyei Könyvtárban.

A felújítások mellett a Könyvtár munkatársai már javában készülnek az őszi szezonra, a program összeállt, a tájékoztató kisfüzet pedig a nyomdában van. A kormány továbbra is fenntartja azt a törvényt, miszerint a koronavírus járvány miatt 500 főnél nagyobb rendezvényt nem lehet megtartani.

Szeptember másodikán megnyílik a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár előcsarnokában az Ábrányi 100 elnevezésű kiállítás, amelynek keretében Ábrányi Emil szentendrei költő, műfordító, újságíró életét ismerhetik meg a látogatók.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok