loader
Felborult jet-ski utasait mentettek ki a Dunából

Felborult jet-ski utasait mentettek ki a Dunából

A mentőmellény életet mentett! Felborult jet-ski utasait mentették ki a Dunából a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai a hétvégén. Szolgálati feladatából tért vissza a szentendrei kikötőbe az alapítvány mentőhajója, amikor a kikötő mellett egy jet-ski alapjáraton közlekedve, manőverezés közben felborult. - tette közzé facebook oldalán a szervezet.

A jármű 3 utasa a vízbe esett és abba kapaszkodva sodródtak a Dunában. A bajbajutottakon mentőmellény volt, így az ijedtségen kívül senkinek sem esett baja. A mentőszolgálat kollégái a személyek kimentését közösen az arra járó hajósokkal megkezdték és a vízi járművet is sikerült biztonságosan a kikötőbe juttatniuk.

Folyamatos volt a munka a szervezetnél az elmúlt napokban. Eltűnt személy, sérült turista mentésében is részt vettek a hétvégén a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai. A Váci Rendőrkapitányság kérte fel a szentendrei bázisú szolgálatot, hogy egy régebben eltűnt személy keresésében vegyenek részt, de a helyszínről a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tovább riasztotta az egységet Dobogókőre, ahol egy turista szenvedett lábsérülést. A helyszínen a Pomázi Önkormányzati Tűzoltóság szakembereinek munkáját segítették. Az éjszaka során ismét a katasztrófavédelemtől érkezett egy másik riasztás, az egységek a Kőhegyre indultak, ahol a jelzés alapján egy fiatalember 8-10 méter mély szakadékba zuhant. Szerencsére nem volt olyan komoly a baj, mint ahogy az a jelzésben szerepelt, így a szentendrei és pomázi tűzoltó egységekkel közösen a személyt nagyobb bonyodalmak nélkül kimentették.

Forrás: https://www.facebook.com/kutatomentok

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok