loader
Ezeken a településeken maradhat érvényben a kijárási korlátozás

Ezeken a településeken maradhat érvényben a kijárási korlátozás

Az aktív fertőzöttek 70 százaléka Budapesten és Pest megyében van, a kijárási korlátozásokat ezért a fővárosban és Pest megye egyes járásaiban továbbra is indokolt fenntartani – erről beszélt a mai Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Miután a részletekről szóló jogszabály még nem jelent meg, ezért azóta mindenki találgat, hogy vajon marad-e a lakóhelyén a kijárási korlátozás vagy sokkal enyhébb szabályok vonatkoznak rá.

Orbán Viktor miniszterelnök a szerda este közzétett videójában elmondta, hogy fertőzések a fővárosban és a környékbeli területeken, településeken összpontosulnak. Ezért az itt élők védelmében, vagyis Budapesten és környékén, a kijárási korlátozások érvényben maradnak.

Sem Orbán Viktor, sem Gulyás Gergely nem részletezte azt, hogy mit ért Budapesten és környékén, de abban már biztosak lehetünk, hogy nem teljes Pest megyét. Ha ránézünk Magyarország járásainak térképére (kiemelt képünk), akkor láthatjuk, hogy kilenc járás határos a fővárossal: a budakeszi, az érdi, a szigetszentmiklósi, a gyáli, a vecsési, a gödöllői, a dunakeszi, a szentendrei és a pilisvörösvári járás. Az itt élőknek nagy eséllyel kell számítani arra, hogy a kijárási korlátozások fentmaradnak, míg a fővárostól távolabbi járásokban lakók bízhatnak abban, hogy rájuk az enyhébb szabályok vonatkoznak. Így ott például az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak, sőt újranyithatnak az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei is, sőt még a strandok is.

forrás: budapestkornyeke.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok