loader
Ezek az újabb szigorítások a járványügyi veszélyhelyzetben

Ezek az újabb szigorítások a járványügyi veszélyhelyzetben

Május 4-én újabb szigorítások léptek életbe. A vásárlási idősávok és a létszámkorlátozás mellett már a maszkviselés is kötelező a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön.

Május 4-én megkezdődött a koronavírus elleni védekezés második szakasza: vidéken enyhített a kormány a kijárási korlátozásokon, a fővárosban és Pest megyében – így Szentendrén – azonban továbbra is érvényben vannak az eddigi szabályok, és további szigorítások is életbe léptek.
Hétfőtől kötelező arcmaszkot vagy az orrot és szájat eltakaró sálat, kendőt viselni az üzletekben és a piacokon is. valamint a tömegközlekedési eszközön. A futároknak, taxisoknak nem kötelező, de ajánlott a maszkviselés.
Érvényben maradtak a vásárlási idősávok, és kötelező legalább másfél méteres távolságot tartani másoktól.
Míg a többi megyében nyitva tarthatnak az üzletek, a vendéglátóhelyek kerthelyiségei, teraszai, a strandok, a szabadtéri múzeumok és az állatkertek, addig Pest megyében az erre vonatkozó korlátozások még érvényben vannak.
A szolgáltatások (például a fodrászat, kozmetika) működhetnek, de azt kérik a szolgáltatás nyújtóitól és igénybe vevőitől, hogy fokozottan tartsák be a higiéniai szabályokat.
Az egészségügyben a központi rendelkezések szerint fokozatosan újraindulnak a szakrendelések. Szentendrén a  SZEI rendelésein továbbra is a járványidőszakban eddig megszokottak szerint látják el az egyes eseteket, a pontos rendelési időkről és az egyes szakrendelések elérhetőségéről a rendelőintézet honlapján találhatnak részletes információt.
Fokozatosan újraindítja szolgáltatásait a Városi Szolgáltató is, ezekről a városi honlapon ad majd hírt az önkormányzat.
Szigorú szabályozás mellett május 6-án szerdán újra kinyitott a Bükkös-parti piac is. A szabályozásról itt olvashatnak részletesen.
A kijárási korlátozások szabályainak betartását a rendőrség és a helyi szervek is ellenőrzik. Megszegésük miatt ezres nagyságrendben indult eljárás országosan. Szentendrén eredményes volt a hétvégeken bevezetett behajtási korlátozás, egyre kevesebb szabályszegőt kellett figyelmeztetni a városi rendészeknek.

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok