loader
Egy budakalászi cég is részt vesz a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély felújításában

Egy budakalászi cég is részt vesz a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély felújításában

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély turisztikai célú fejlesztését a bonyhádi Stabil Konstrukt Építőipari és Szolgáltató Kft., valamint a budakalászi Stylos Építőipari Kft. végezheti, nettó 1 milliárd 240 millió forintért.

A nyílt tender eredményét a két , a Károlyi József Alapítvány és a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az elvégzendő feladatok között szerepel egy hektárnyi terület lőszermentesítése, majd a több mint 700 négyzetméteres műemlék épület felújítása. További, több mint 2 ezer négyzetméteren pedig az állagvédelmet kell elvégezni. Parkosítani kell 4 300 négyzetméternyi területet és építeni egy 855 négyzetméteres parkolót.

A nyertesekkel október 20-án kötöttek szerződést az ajánlatkérők. Indult még a tenderen az Építő-és épületkarbantartó Zrt., az Energomonting Kft., az Épületgenerál Konstrukt Kft. és a LAKI Épületszobrász Zrt. is.

Tavaly júliusban eredménytelen lett a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély turisztikai célú fejlesztésére kiírt közbeszerzés, miután a legolcsóbb ajánlat is közel duplája volt az ajánlatkérő rendelkezésére álló összegnek.

A hatezer négyzetméteres kastély egy 50 hektáros ősparkban terül el, jelenleg 20 szállodai szobával üzemel. Fejtő Ferenc, Franciaországban élő író halála előtt a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélynak adományozta több ezer kötetből álló könyvtárát, köztük a saját műveit is.

forrás: napi.hu

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok