loader
Ebösszeírás Budakalászon

Ebösszeírás Budakalászon

A háromévenként megtartott összeírások adatszolgáltatási határideje: 2020 június 30.

Az eb tulajdonosa köteles adatlapon meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az Önkormányzat, ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, az állatok védelméről szóló törvény alapján ebösszeírást köteles végezni.
A formanyomtatványok PDF és Word formátumban is letölthetőek.

Azon állampolgárok, akik számára nem áll rendelkezésére internethozzáférés, vagy nehézséget okoz a nyomtatás, az  Hírmondó következő (júniusi) lapszámában megküldött nyomtatvány kitöltésével is megtehetik majd a kutyáik adatainak bejelentését.

A kitöltött és aláírt nyomtatványt a Városháza bejáratának előterében található gyűjtőládába lehet elhelyezni, vagy személyesen az ügyfélfogadási időben az ügyfélszolgálaton leadni. Az adatszolgáltatás természetesen postai úton is teljesíthető.

Kérik, hogy a határidőben tegyenek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek. Ha a kitöltéssel kapcsolatban kérdésük van, érdeklődjenek Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi és rendészeti osztályánál, félfogadási időben az alábbi telefonszámon: 06 26/ 340-266/ 106-os  mellék.

Az adatszolgáltatás nem teljesítése a jogszabály szerint szankciót von maga után. 

A négy hónaposnál idősebb ebek csak elektronikus chippel megjelölve tarthatóak.

A chipezésnek a felelős állattartás kialakítása a célja. A behelyezett chip lehetővé teszi a kutyák azonosítását, megkönnyíti nyilvántartásukat, segít követhetőbbé tenni a hazai ebállományt, és segítségével könnyebb az elveszett, elszökött, ellopott állatoknak is a nyomára bukkanni, ezáltal pedig csökkenhet a kóbor kutyák száma is.

A korábban megjelölt, de az adatbázisban nem szereplő eb adatait az állat tartója köteles az állatorvossal az adatbázisban regisztráltatni. Az eb tulajdonosának, tartási helyének megváltozása, vagy az állat elpusztulása esetén az állattartó az adatváltozást 8 napon belül köteles állatorvossal az adatbázisban regisztráltatni.

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok