loader
Cipősdoboz akció a V8-ban!

Cipősdoboz akció a V8-ban!

Rendhagyó módon idén is csatlakozott a V8 Uszoda és Szabadidőközpont, a Baptista Szeretetszolgálat ’CIPŐSDOBOZ’ akciójához.

A cipősdobozba csomagolt rászoruló gyermekeknek szánt ajándékokat a V8 Aulájában a recepción gyűjtik november 29 és december 19 között, nyitvatartási időben.

Hogyan készíthetek ajándékot?

Keressen egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt! Ezután döntse el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánja ajándékát, és a cipősdobozt töltse meg ajándékokkal.

Mit tegyek a cipősdobozba?

A Cipősdoboz ajándékba bármit tehet, aminek egy gyermek örülhet. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet.

Doboza tartalmazhat

  • mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,

  • játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.),

  • higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet ( cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)

  • íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket ( füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)

  • kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadni.

Van amit ne tegyek bele a dobozba?

Arra kérünk mindenkit, az ajándékdobozokba ne tegyenek:

  • agresszivitásra késztető képeket, játékokat; pl.: játékpisztolyt, kést, pc-játékot

  • konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt

  • törékeny tárgyat (tükröt, porcelánbabát, stb.)

  • gyógyszereket

  • sampon, testápoló, egyéb folyékony tárgy esetén tanácsos gondosan becsomagolni azt egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagotokat

Hogyan csomagoljam be a dobozom?

Elkészített ajándékát csomagolja be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragassza le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösse át zsineggel! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor! A dobozra jól láthatóan írja fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánja ajándékát, pl. így: “fiú 12″ vagy “lány 8″.

Hol és mikor adhatom le a cipősdobozom?

Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 19-ig juttassa el a V8 Gyűjtőpontra! 

Hova kerülnek az ajándékok?

Az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A dobozok elsődleges „kikötői” gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.

(Forrás, bővebb információ: http://ciposdoboz.hu/gyik)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok