loader
Az alapszolgáltatások biztosítása a cél - Interjú Pilis Dániel alpolgármesterrel!

Az alapszolgáltatások biztosítása a cél - Interjú Pilis Dániel alpolgármesterrel!

Az alapellátás folyamatos biztosítására koncentrál több területen a Szentendrei önkormányzat, ezért nem üzemel jelenleg a hulladékudvar. Több a járvány terjedését megelőző intézkedést kellett hozni az elmúlt időszakban az egyik ilyen volt a termelői piac bezárása is ezekről a sokakt érintő kérdésekről is beszélt telefonon szerkesztőségünknek, Pilis Dániel alpolgármester.

"Mérlegelni kellett több esteben a szentendrei városvezetésnek, hogy a járványügyi veszélyhelyzetben hogyan tudja csökkenteni a személyes kontaktusok számát a városban. Ezek között az intézkedések között szerepelt a belváros lezárása és termelői piac szüneteltetése is. Pilis Dániel azt is elmondta, hogy elkezdődött a párbeszéd azonnal a piac üzemeltetője, a termelők és a vásárlók között egy alternatív megoldás kidolgozására, amíg a szigorítások érvényben vannak. Mivel ez idáig nem történt előrelépés az önkormányzat is szeretné segíteni az online vásárlás meggyorsítását." – mondta az alpolgármester.

"Szünetelnek a kényelmi szolgáltatások a hulladékgazdálkodónál is, jelenleg csak az alapellátás működik, hogy azt hosszútávon fenn tudja tartani a kivitelező. A hulladékudvar és zöld hulladék elszállítása plusz szolgáltatásnak számít. Ebből a részlegből lehetett munkaerőt tartalékolni a jelenlegi 40 fős állományból, arra az esetre, ha valaki megbetegedne és kiesne a munkából. Csak így biztosított a folyamatos alapellátás." – Tette hozzá Pilis Dániel.

Fontos a fegyelem mindenkitől, a szentendreieknek is üzent az alpolgármester. Pilis Dániel arra kéri a városban élőket, hogy "legyenek türelmesek a veszélyhelyzet idején. A neheze még csak most jön, meg kell tenni mindent a minél kevesebb számú megbetegedés érdekében."

Most hétvégén (április 18-án és 19-én) forgalomkorlátozások lesznek Szentendrén. A Belvárosba csak az arra jogosult szentendreiek hajthatnak be gépkocsival, ill. a Duna-parti kerékpárutat is csak szentendreiek használhatják. Fokozott rendőri és rendészeti ellenőrzések lesznek a város védett és korlátozott forgalmú övezeteiben.

Kép forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok