loader
Átadták a Bölcsődét

Átadták a Bölcsődét

Idén év elején írta alá az Önkormányzat az intézmény kivitelezési szerződését a GOMÉP Kft-vel. Végig az ütemtervnek megfelelően haladt az építkezés. Ma ünnepélyesen átadták a bölcsődét.

Az Aprók házát Turi Attila, Ybl-díjas építész, Budakalász főépítésze tervezte. A bölcsőde épülete funkciójában modern, megjelenésében tér-, forma- és színvilágában egyedi, mesevilágot idéző.  A ház további különlegessége, hogy tetőszerkezetének egy részét növényekkel borított zöld tető fedi.

Az Önkormányzat önrésze mellé az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Program biztosította a forrást. Az új intézményben 48 kisgyermeket tudnak majd ellátni, és 12 új munkahelyet teremtett ezzel a város. A gyerekek szeptember 1-én már birtokba is veszik a bölcsődét.

Az átadó ünnepség előtt Kurucz Éva tartott sajtótájékoztatót. A kormányszóvivő elmondta, az elmúlt négy évben 41 százalékkal emelkedett a bölcsődei helyek száma; ez év végére hatezer férőhellyel lesz több, mint 2010-ben volt. 

Az ünnepségen készült fotóinkat facebook oldalunkon találják. Itt meghallgathatják Rogán László polgármester ünnepi beszédét is.  

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok