loader
Alzheimer Világnap a Skanzenben

Alzheimer Világnap a Skanzenben

Szentendrei Skanzen 2020. szeptember 26. 11:00 - 16:00

Az Alzheimer Világnapon szeretnék felhívni az emberek figyelmét erre, az egyre többeket érintő betegségre és egyben gyakorlati tanácsokat is adnak, hogy hová fordulhatunk segítségért, mi az, amit mi magunk is megtehetünk saját magunk és hozzátartozóink egészségéért.

Programok

11:00 - 12:30 Emlékszel? 

Az Alzheimer Világnaphoz kapcsolódó bringatúra. A demencia egyik legismertebb típusa az Alzheimer-kór, aminek jellemzője, hogy már korai stádiumban memóriaproblémák lépnek fel. Vajon miért alakul ki ez a betegség? Mi az, amit tehetünk ellene? Hogyan segíthet mindebben a múzeum? Túravezető: Bokonics-Kramlik Márta

13:00-13:30

A Skanzen demenciával élők számára készített programjának ismertetése

13:30-14:00 Demencia-hátizsák bemutatása

Kun-Fügedi Krisztina közreműködésével

14:30-16:00 „Táncoljunk együtt a demenciával élőkért”

Örömtáncház Rózsa Imréné vezetésével

A tánclépések elsajátítása mindkét agyfélteke működését ösztönzi, fejleszti a koncentrációt, az emlékezőképességet és a vizuális memóriát, javítja a ritmus-és az egyensúlyérzéket, valamint növeli az improvizációs és az alkalmazkodóképességet is.

Állandó programok a nap folyamán

- Mini Mentál Teszt - Kun-Fügedi Krisztina koordinálásával

A Mini Mentál Teszt (Mini–Mental State Examination, MMSE) egy 30 pontos, gyorsan felvehető kognitív teszt, amit főként a demenciák azonosítására, és súlyossági fokának megítélésére használnak az orvosi, klinikai pszichológusi és neuropszichológusi gyakorlatban. A teszt nem csak valamilyen állapot megítélésében, hanem a kognitív állapot időbeli monitorozásában is fontos, azaz jól lehet vele követni egy adott pácienst.

- Mandalaszínezés

- Nefelejcsgyöngyfűzés

- Filcnefelejcs kitűző készítése

- Memóriajátékok


Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Belépés: normál múzeumi belépővel

Forrás: skanzen.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok