loader
Áfacsökkenés után, szentendrei körkép

Áfacsökkenés után, szentendrei körkép

Olcsóbban vásrolhatunk halat január elsejétől. Az idei évtől 27-ről 5 százalékra csökkentette a hal áfáját a kormány. Az áruházláncok a teljes árelőnyt átadják a fogyasztóknak ígéreteik szerint. Megkérdeztük a szentendreieket, mit szólnak az árcsökkenéshez, több halat fogyasztanak–e a jövőben.

Sokan örülnek annak, hogy folytatódott az áfacsökkentés, január elsejével, amikor 18-ról 5 százalékra mérséklődott az éttermi szolgáltatások és az internet-hozzáférés áfája. Olcsóbb lett a hal, ami most a halfogyasztásnak kedvez, ezzel is elősegítve az egészséges táplálkozást. Megkérdeztük a kedvezményekről helyieket is a szentendrei piacon. Bakos család - Örülünk az árcsökkenésnek, mert szeretjüik a halat minden formában - monta a háziasszony. Egy másik megkérdezett szerint, a csökkenés után többször fogyaszt majd halat, az eddigi havi egy-két alkalom helyett.  Volt aki nagyon örül az intézkedésnek, mert szereti a halat, amiből a jövőben bátrabban vásárol majd.

Ma még a halértékesítés 30-40 százaléka az ünnepekhez köthető, az adóváltozással csökkenhet a szezonális és nőhet a rendszeres nyers, friss és fagyasztott halak iránti kereslet.

 

Kép forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok