loader
A Rendészet munkatársai felügyelik a járványügyek betartását

A Rendészet munkatársai felügyelik a járványügyek betartását

A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság, a SZERI biztonsági járőrei március 31-től a város bevásárló helyeinek környékét felügyelik, ellenőrzik a kormányrendeletben előírt kijárási korlátozás betartását. 

Szintén feladatuk az üzletek szigorúbb működési feladatainak, valamint az előírt idősáv betartásának ellenőrzése is. A HÉV-állomás környékét reggeltől napnyugtáig két-két járőr felügyeli, mivel itt gyakran megjelennek otthontalanok, és rendszeresen kialakulnak beszélgető csoportok, reggeltől napnyugtáig két-két járőr felügyeli. 

A rendészeti iroda vezetője, Jámbor Ferenc a szentendre.hu-nak arról számolt be, hogy a járványügyi szabályok miatt mostantól fokozott jelenléttel segítik a korlátozások betartatását. Nemcsak a HÉV-állomás melletti SPAR áruház környékére fordítanak gondot, de a város minden nagyobb, és kisebb üzletét tájékoztatják a szabályokról, segítenek a vásárlók koordinálásában is.

Az üzleteket egyébként szúrópróbaszerűen az ÁNTSZ is ellenőrzi, a szentendrei Rendészet munkatársai pedig a Szentendrei Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályától kaptak végzést erre a feladatra. A szolgálatot összesen hatan látják el, két-két fővel, a város több pontján, a reggeli óráktól napnyugtáig. Utána gépjárművel és gyalogosan járják a várost a közbiztonsági járőrszolgálattal.

A Rendészet járőrei a HÉV-állomásnál egész napos jelenléttel biztosítják a szabályok betartását. 

Forrás:szentendre.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

(kép forrása: szentendre.hu)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok