loader
A lakosság segítségét kéri a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

A lakosság segítségét kéri a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Az elmúlt napokban közel 300 ember mozdult meg azért, hogy támogassa a szentendrei székhelyű Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot, melynek köszönhetően egy havi működését tudja finanszírozni a közhasznú szervezet. A járványügyi helyzet hatásai most még jobban érződnek, így további segítséget kérnek a lakosoktól.

„Veszélyben a jövőnk!" címmel tett közzé felhívást közösségi oldalán a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

„Hogy ha egy közhasznú szervezet valóban tud értelmes segítséget nyújtani a veszélyhelyzetekben, akkor egyre több elvárás is van. Folyamatosan bővítjük az eszközparkunkat, és egyre több munkatárssal dolgozunk. Ez azt is vonzza maga után, hogy egyre inkább a költségeink is nőnek. Hogyha visszatekintünk 10 évvel ezelőttre, azt láthatjuk, hogy egy terepjáróval, és lelkes emberekkel, és néhány jól képzett mentőkutyával dolgoztunk. Ma pedig az a valóság, hogy különböző drónokkal, mentőhajókkal, egyéb terepjárművekkel állunk készen ebben a pillanatban is, hogy ha segíteni kell" - mondta el Balázs László, a szervezet elnöke. 

A jó idő közeledtével megszaporodik a vízibalesetek száma is, ahol a kutató-mentő szolgálat munkatársai nagy segítséget nyújthatnak a bajba jutottakon.

Balázs László hangsúlyozta, hogy nem nagy segítségre, csak néhány ezer forintra van szükségük, ahhoz, hogy biztonságosan tudják végezni az önkéntes szolgálatot.

A felajánlásokat a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Bankszámla számára várják.

CIB 10700718-43073504-51100005

Adomány és további információ: +36704587001 vagy info@kutat-mento.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok