loader
A hirtelen havazás miatt torlódás volt a 11-es főúton.

A hirtelen havazás miatt torlódás volt a 11-es főúton.

Lépésben haladtak az autók reggel 7 és 10 óra között a 11-es úton. Reggelre több mint 5 cm hó hullott környékünkön, emiatt Tahitótfalu és Szentendre között a megszokottnál is nagyobb volt a forgalom. Egy autós elmondása szerint, 1,5 óra volt, amíg Tahitótfaluból Szentendrére ért. Többen panaszkodtak reggel a ’11-es út’ elnevezésű közösségi oldalon is, miszerint, idézem: „Tahiban áll a sor, ÁLL!”; egy másik bejegyzésben úgy fogalmaztak: „Feladtam, pedig nem szokásom. Surány-Leányfalu 1 óra 30 perc, 9 km. Visszafordultunk a gyerekekkel.” – Szentendre és a környék közútjairól a részleteket Pécsi Norbert Sándor a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője mondta el telefonon a TV Szentendrének.

 

„A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szentendrei Mérnöksége még vasárnap megelőző síkosság mentesítési munkákat végzett a kezelésébe tartozó több száz kilométernyi úthálózaton, így a 11-es főúton is. Amint az időjárás havazásba váltott át onnantól kezdődően, vasárnap estétől egészen hétfő reggelig összesen három kört teljesítettek a munkagépeink. Éjfélkor, hajnali háromkor, és a kora reggeli órákban is egy-egy kört mentek a teljes úthálózaton. Jelentősebb fennakadás a reggeli órákban nem volt a szokásosnak mondható hétfő reggeli csúcshoz képest. Folyamatosan dolgoztunk a hó eltakarításon, és a síkosság mentesítési munkákon. Pest megyében nagyjából ebben a térségben hullott a legtöbb hó hétfő reggelig.

Váltakozóan 6-10 cm friss hó hullott Szentendre térségében, főleg a magasabban fekvő hegyvidéki területeken. Alapvetően a 11-es főút a reggeli órákban még többnyire latyakos volt. Ugye a munkagépek a hóeltakarítás és síkosság mentesítési munkálatokon dolgoztak. A latyakolási munkákat is el fogjuk végezni még a mai nap folyamán.

Ugyanakkor a 102-es főúton, Pilis térségében mondhatni a szokásos nyári gumis, kamionos elakadások nehezítették a közlekedést, így időszakos korlátozásokat is be kellett vezetni az úton. A 102-es útnak egy rövid szakaszán kellett időszakos korlátozást bevezetni a nehéz gépjárművek miatt, a 3,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek számára, mivel nagyon sok nyári, kopott gumival közlekedő a latyakos, sónedves burkolaton nem tudott felkapaszkodni. Ezeknek a felszámolásán folyamatosan dolgozunk.”

 

Mostanra a havazás véget ért, a meterológusok szerint holnapra kitisztul az ég, de fagyosan indul a reggel, nappal -2, +5 fok várható.

 

Vezessenek óvatosan az utakon! 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok