loader
4,5 milliárd forintból fejleszti Magyarország Kormánya a 11-es utat

4,5 milliárd forintból fejleszti Magyarország Kormánya a 11-es utat

4,5 milliárd forintból fejleszti Magyarország Kormánya a 11-es utat. Ezt jelentette be ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón Hadházy Sándor a térség országgyűlési képviselője és dr. Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős államtitkára.

Gyalogátkelőket helyeznek át, új lámpás csomópontokat alakítanak ki és megújul a teljes vízelvezetés a 11-es főút 7 km-es szentendrei szakaszán.

A sajtótájékoztatón dr. Vitályos Eszter elmondta, hogy „szerda este jelent meg a Magyar Közlönyben az a 1744/2020-as kormány határozat, ami tartalmazza, hogy 157 milliárd forintot fordít a kormány a hazai úthálózat fejlesztésére. A mellékletben olvasható, hogy 82 nevesített projekt tervezése és kivitelezése van beütemezve az összegből, aminek része a 11-es út szentendrei szakaszának fejlesztése is. Fontos tudni, hogy míg 2010-ben 26 000, addig 2019-ben 48 000 autó haladt át naponta ezen a szakaszon. Nagy terhelést kapott és kap ma is ez az út, ezért kell fejleszteni. Ez a beruházás a jövő egyik legfontosabb feladata a térségben élőknek, hogy a közlekedés működése biztosított legyen.” – mondta az államtitkár.

A projekt keretében újul meg a 11. számú, Budapest – Esztergom –Tát elsőrendű főút egyik szakasza is.

A teljes környéket érintő beruházás kivitelezési munkálatai a tervek szerint 2022 -ben, az év első felében kezdődnek meg. A várhatóan 4 hónapig tartó munkafolyamat ideje alatt nehezebb lesz a közlekedés a  térségben, így előre kérik a lakosok türelmét.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok