loader
29 család napi étkeztetését segítette a helyi karitász csoport

29 család napi étkeztetését segítette a helyi karitász csoport

29 család napi étkeztetését segítette a Szent Ferenc Karitász csoport Budakalászon a helyi vállalkozókkal közösen. Az élelmiszercsomagok mellett, lelki támogatással is segítették a rászorulókat a járványügyi helyzetben.

 

Megnövekedett a nehéz helyzetben lévők száma az elmúlt hónapokban. Legtöbben a Faluházban kialakított diszpécserközpontba telefonáltak az ott dolgozók pedig gyakran a Szent Ferenc Karitász Csoportnak továbbították a kéréseket. Többen felajánlották fizetésük egy részét rászoruló családok számára, amelyet elutaltak a Karitásznak, akik a befolyt összeget élelmiszerre, rezsi befizetésére, utiköltség térítésére és a gyermekek pszichológiai fejlesztésére fordították.

 

A helyi karitász csoport a fizikai segítség mellett lelki támogatást is próbál biztosítani, valamint a legújabb bejelentésnek köszönhetően napközis és ottalvós táborokat is lehet tartani. Erről Kelemen László a Budakalászi Szent Kereszt Felmagasztalása templom plébánosa számolt be nekünk, amit csütörtök esti híradónkban tekinthetnek meg.

 

 

 

 

 

Kép forrása: Szent Ferenc Karitász Csoport

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok