loader
TÖBB SZÁZ JÁRMŰVEZETŐT ELLENŐRIZTEK

TÖBB SZÁZ JÁRMŰVEZETŐT ELLENŐRIZTEK

A preventív célú akció során kettő ittas vezetőt szűrtek ki péntek este a szentendrei rendőrök. -Tette közzé a police.hu.

Az összesen ellenőrzött 452 sofőrből 2 ittas vezetőt szűrtek ki a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai a 2019. március 1-jén este tartott közlekedésbiztonsági akció alkalmával.  

Az úgynevezett „Finn módszer” segítségével Pomáz, Budakalász és Szentendre belterületén ellenőrizték a sofőröket. A balesetek visszaszorítását célzó közúti kontroll során két esetben merült fel ittasság gyanúja, ennek nyomán két fővel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek a rendőrök. Az elsőként Finnországban alkalmazott módszer lényege, hogy előre kijelölt leállítási helyen több rendőr bevonásával elvégzik az arra közlekedő összes járművezető alkoholteszteres ellenőrzését. Ha a járművezető nem bizonyul ittasnak, úgy azonnal tovább haladhat, míg ittasság esetén az érintett vezetőket félreállítják és eljárást kezdeményeznek velük szemben.

A Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén a jövőben is tartanak hasonló ellenőrzéseket, amelyek elsődleges célja a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság növelése. 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok