loader
Tájékoztatónapok a társasházak tűzvédelméről a Katasztrófavédelemnél!

Tájékoztatónapok a társasházak tűzvédelméről a Katasztrófavédelemnél!

Sajtótájékoztatót tartott ma délelőtt a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Vácon, ahol a lakóházak tűzbiztonságáról, az előforduló veszélyekről, a jogszabályi követelményekről, a megelőzés lehetőségeiről és a tűz esetén tanúsítandó helyes magatartásáról szólt. 

A következő három napon kiemelten foglalkozik a lakosság tájékoztatásával a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A folyósói rácsok felszerelésének szabályairól, a tárolási feltételekről, a menekülési útvonalakkal kapcsolatos tudnivalókról, a felvonulási területtel kapcsolatban is kérdezhetik a lakosok a szakembereket, hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit ma délelőtt tartott a szakhatóság Vácon.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a közelmúltban változott a hozzáállása a lakosságnak a biztonsági intézkedések, szabályok betartása terén. Szentendrén egyre nő azoknak a száma, akik társasházban élnek. Az újonnan épülő ingatlanok már megfelelnek a legújabb tűzvédelmi követelmények. A régi társasházi házirendeket felül kell vizsgálni és az új sémák szerint kell kiegészíteni és alkalmazni.  

Újágírói kérdésekre is válaszoltak a szakemberek a sajtótájékoztató végén, amikor Oláh László tű. őrnagy, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazagatóság hatósági osztályvezetője elmondta, hogy figyelemfelhívó kampányt és játékot indítanak, aminek keretében füstérzékelőt nyerhetnek a szerencsések, hogy csökkenjenek  a lakástüzek okozta halálesetek.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok