loader
Preventív célú ellenőrzés Szentendrén

Preventív célú ellenőrzés Szentendrén

A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai az illetékességi területük közútjain közlekedőket ellenőrizték 2018. július 20-án. A balesetek megelőzése érdekében tartott közlekedésbiztonsági akció során a rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak a gyorshajtók, az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére, de ellenőrizték az előzési szabályok betartását valamint a passzív biztonsági eszközök használatát is.

Az akció alkalmával 314 sofőrt ellenőriztek a rendőrök a „Finn módszer” segítségével, közülük kettő esetében merült fel ittasság gyanúja, ellenük büntetőeljárás indult, vezetői engedélyüket a helyszínen bevonták. A továbbiakban kilenc fővel szemben indult közigazgatási eljárás biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, egy fővel szemben a vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegés miatt indult eljárás, nyolc fő esetében pedig a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt helyszíni bírság került kiszabásra.

A Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén a jövőben is tartanak hasonló ellenőrzéseket, amelyek elsődleges célja a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság növelése. 

Forrás:police.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok