loader
Öngyilkossági szándékkal eltűnt személyt is keresett a napokban a Pest megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Öngyilkossági szándékkal eltűnt személyt is keresett a napokban a Pest megyei Kutató-Mentő Szolgálat

A hőkamerás drónnal segítette a katasztrófavédelem, valamint a rendőrség munkáját az elmúlt időszakban a Szolgálat. A levegőből sugárzott élőképpel a tüzek oltását segítették, és az öngyilkossági szándékkal eltűnt személyek hollétét derítették fel.

Egy speciális csőkamerával indult útnak a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata, amikor egy elszökött foxi keresésében vettek részt. Végül kiderült, hogy a járat végén egy borz lakik, de ezt mindaddig nem tudhatták biztosra, amíg a szolgálat önkéntesei eszközüket bevetve nem mérték fel a terepet. A speciális kamera ledlámpái felmondták a szolgálatot, ezért kreatív megoldással egészítették ki az eszközt, így kezdték meg a munkát. A kamera értéke megközelítőleg 3 millió forint, amivel a hivatásos szervek munkáját segítik az önkéntesek, a bajbajutott állatok mentésénél. A Szolgálat most erre az eszközre gyűjt. Eddig 1 millió forint jött össze, de továbbra is várják azok adományozók segítségét.

A hétvégén Dunakeszinél egy vízbe sodródott személy mentésére siettek az önkéntesek az új mentőhajóval, ami jelenleg a szentendrei Dunaágon állomásozik. Félúton érkezett a jó hír, hogy a bajba jutott férfi épségben partot ért, de a jövőben hasonló esetekhez is perceken belül el tudnak indulni a szolgálat önkéntesei.

Öngyilkossági szándékkal eltűnt személyek felkutatásában is segítséget nyújtott a szentendrei bázisú Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat az elmúlt időszakban. Emellett végtagsérült turista mentésében, - és elszökött állatok keresésében is közreműködtek. 

Egyre több mentésben vesz részt a szolgálat a speciális eszközöknek, a mentőkutyáknak, és az önkéntesek szaktudásának és tapasztalataiknak köszönhetően. 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok