loader
Fogdába kerülnek az ittas sofőrök Pest megyében

Fogdába kerülnek az ittas sofőrök Pest megyében

Bekeményített a rendőrség az ittas járművezetőkkel szemben Pest megyében. Akiknél a szonda alkoholos befolyásoltságot jelez, azt azonnal őrizetbe veszik és a szabálysértési bírság kiszabásáig, vagy az ítéletig nem is engedik ki. Az ittas vezetők tavaly csaknem 1400 balesetet okoztak itthon, ami az összes, személyi sérüléssel járó baleset nyolc százaléka. A halálos baleseteknél az ittasság a második leggyakoribb ok – hangzott el az M1 Híradójában.

Ittas vezetésen ért járművezetőket állítanak elő a rendőrök a Ceglédi Járásbíróságra. Egyikük, egy 36 éves férfi január elsején Tápiószőlősön haladt a kocsijával, amikor megállították a rendőrök. A szonda a légalkohol-koncentráció bűncselekményi határának több mint ötszörösét mutatta. A másik, 36 éves férfi is részegen vezetett Újév napján. Körülbelül két üveg bort ivott meg, mielőtt motorra ült. A Ceglédi Rendőrkapitányság mindkét ittas vezetőt őrizetbe vette.

A Ceglédi Járásbíróság az elkövetők közül az egyiküket egy év, a másikat egy év két hónap szabadságvesztésre ítélte, mindkettőjük büntetését a bíróság próbaidőre felfüggesztette, valamint az egyik férfit másfél évre, a másikat kettő és fél évre tiltotta el a közúti járművezetéstől” – mondta Jagusztin Tamás helyettes szóvivő, Pest Megyei Főügyészség

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem cáfolta, hogy a hatóságok bekeményítettek az ittas járművezetőkkel szemben.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy járművet csak az vezethet, akinek szeszes ital fogyasztása utáni alkohol nincs a szervezetében. aki mégis ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, az hatalmas kockázatot vállal és nem csak saját magát veszélyezteti, hanem a közúti közlekedésben résztvevőket, olykor természetesen a saját utasaikat is. Ennek természetesen komoly jogi következményei vannak” – mondta az M1 Híradónak Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Pest megyei rendőrök a hét végén is akcióznak, hogy kiszűrjék a forgalomból az ittas vezetőket. Akinél a műszer a nullánál nagyobb légalkohol-koncentrációt jelez, azt 0,25 ezrelék alatt szabálysértési, afölött bűnügyi őrizetbe veszik. Az ittas vezetéssel meggyanúsított sofőröket az ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé.

A Pest Megyei Főügyészség, illetve a Pest Megyei Főügyészség illetékességi területén lévő járási ügyészség természetesen minden esetben partnerek a rendőrkapitányságokkal való együttműködésben, hogy az ittas vezetőket minél hamarabb bíróság elé lehessen állítani” – hangsúlyozta Jagusztin Tamás a Pest Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Forrás: hirado.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok