loader
FINN MÓDSZERES ELLENŐRZÉS SZENTENDRÉN

FINN MÓDSZERES ELLENŐRZÉS SZENTENDRÉN

A preventív célú ellenőrzés során 188 gépjárművezetőt ellenőriztek a rendőrök, amelyből egy esetben jelzett pozitív értéket az alkoholszonda. - Írta a police.hu. 

A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai a 2019. április 18-án este az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében finn módszeres ellenőrzést végeztek, amelynek során 188 gépjárművezetőt ellenőriztek. Az alkoholszonda egy sofőrnél jelzett pozitív értéket, vele szemben az egyenruhások közigazgatási eljárást indítottak.

A Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén a jövőben is tartanak hasonló ellenőrzéseket, amelyek elsődleges célja a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság növelése.

Háttérinformáció: A finn módszer lényege, hogy egy előre kiválasztott helyszínen több rendőr bevonásával, egyidejűleg, rövid idő alatt történik meg a gépjárművezetők ellenőrzése. Ezzel a módszerrel egy-egy ittasság ellenőrzés mindössze néhány másodpercet vesz igénybe, és negatív eredmény után a gépkocsivezető késedelem nélkül folytathatja az útját.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok