loader
Felállították az emlékkövet Sztakó András tiszteletére

Felállították az emlékkövet Sztakó András tiszteletére

Elbúcsúztak Sztakó Andrástól. Emlékkövet állítottak az elhunyt Szentendrei Árvácska Állatmenhely egykori vezetőjének tiszteletére július 6-án, szombaton. A táblát a baleset helyszínén, a Szentlászlói úton avatták fel. A megemlékezésen a családtagokon és barátokon kívül, több szentendrei is jelen volt. 

Engedélyt kaptak az emléktábla felállítására a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület munkatársai, így a hétvégén egy baráti beszéd kíséretében búcsúztak a sokak által szeretett és tisztelt Sztakó Andrástól.  „Szeretném elkezdeni a búcsúzást, de nézzétek el nekem, ha elcsuklik a hangom, és nézzétek el a könnyeimet is.” – így kezdte szavait a közösség egyik önkéntese, és egyben Bandi egykori jó barátja, Kárpáti Gábor. 

Utolsó útjára Bandit szűk családi köre kísérte el, azonban az emlékkőhöz bárki kimehet meggyújtani egy mécsest, letenni egy szál virágot, hogy kifejezze tiszteletét az egykori Állatmenhely vezetője előtt.  Az emlékkövön a Bandikám felirat mellett egy kép is enged emlékezni a szakmailag alázatos állatvédőre. Az emlékkövet a búcsúzás után virágokkal tűzdelték körbe az emlékező barátok, ismerősök, családtagok és helyi lakosok. Az Egyesület munkatársai szeretnék hangsúlyozni, hogy nehézségek árán, de az állatmenhely továbbra is fennmarad. A balesetet követően a vezetői székbe Horváth Attilàné és Sztakó Andrásné ült vissza. A jelenlegi munkatársak közül keresik az állatmenhely jövőbeli vezetőjét, akinek felmérik kitartását, illetve szakmai készségeit a vezetői feladatra.

 A Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület munkatársai a közösségi oldalukon közzétett megemlékezésben, így fogalmaznak:  „Sztakó András, sokunknak csak Bandi, április 30-án, kedden, elhunyt. Személyében elvesztettünk egy gyermeket, egy édesapát, egy férjet, egy barátot, s így hatalmas űrt hagyott maga után.” – Az emlékkő felállításával immáron elbúcsúztak a szentendreiek, azonban sokak szívében Bandi emléke örökre tovább él.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok