loader
CÉL A BALESETEK MEGELŐZÉSE

CÉL A BALESETEK MEGELŐZÉSE

A preventív célú akció során egy ittas vezetőt szűrtek ki kedden este a szentendrei rendőrök.  - Tette közzé a police.hu.

Cél a balesetek megelőzése! A preventív célú akció során egy ittas vezetőt szűrtek ki kedden este a szentendrei rendőrök.

Az összesen ellenőrzött 332 sofőrből 1 ittas vezetőt szűrtek ki a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai a 2019. március 12-én este tartott közlekedésbiztonsági akció alkalmával.  Az úgynevezett „Finn módszer” segítségével Budakalász belterületén ellenőrizték a sofőröket. A balesetek visszaszorítását célzó közúti kontroll során egy esetben merült fel ittasság gyanúja, ennek nyomán büntetőeljárást kezdeményeztek a rendőrök. Az elsőként Finnországban alkalmazott módszer lényege, hogy előre kijelölt leállítási helyen több rendőr bevonásával elvégzik az arra közlekedő összes járművezető alkoholteszteres ellenőrzését. Ha a járművezető nem bizonyul ittasnak, úgy azonnal tovább haladhat, míg ittasság esetén az érintett vezetőket félreállítják és eljárást kezdeményeznek velük szemben. 

A Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén a jövőben is tartanak hasonló ellenőrzéseket, amelyek elsődleges célja a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság növelése.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok