loader
Bűnmegelőzési felhívás: zárjuk az ajtókat!

Bűnmegelőzési felhívás: zárjuk az ajtókat!

Óvatosságra inti a Szentendrei Rendőrkapitányság a térségben élőket, hogy fokozottan figyeljenek értékeikre, gépjárművükre parkolásnál. - Írja a rendőrség Rend-Trend kiadványában.

A gépjármű utasterében hagyott táska, pénztárca, mobiltelefon, vagy más elektronikai eszköz kedvelt célpontja az elkövetőknek. A Szentendrei Rendőrkapitányság kéri a lakosságot, hogy értékeiket ne hagyják őrizetlenül a gépkocsi utasterében, hanem lehetőleg vigyék magukkal, vagy- amennyiben erre nincs lehetőség- helyezzék el a csomagtartóban. Így elkerülhetik, hogy gépjárműveiket az értékek eltulajdonítása érdekében feltörjék, megrongálják. 

Fokozottan ügyeljenek arra is, hogy a járművet zárják be még akkor is, ha rövid időre vagy csak kis távolságra hagyják el gépkocsijukat. Az ajtókat nem elegendő a kulcs vagy távirányító használatával bezárni, hanem ellenőrizni is szükséges, hogy ténylegesen valamennyi ajtó bezáródott-e. Ügyeljenek arra is, hogy az ablakok felhúzott állapotban vannak-e. A táskát, telefont akkor se hagyják az autó nyitott utasterében, ha épp a csomagtartóban pakolnak, mert egy óvatlan pillanat is elegendő ahhoz, hogy eltulajdonítsák az elöl hagyott értékeket.

A családi házak tulajdonosai, pedig fokozottan ügyeljenek arra, hogy a kertben, udvaron leparkolt gépkocsit zárják le, továbbá a kerékpárokat, kerti munkagépeket se hagyják éjszakára lezáratlanul az udvarban.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok