loader
Prevenciós nap

Prevenciós nap

Prevenciós napot szervez az Egészséges Városért Közalapítvány, a Szentendre és Vidéke Praxisközösség és az Egészségfejlesztési Iroda. Allergia-teszt, ökolábnyom-teszt, gyógytorna bemutató, újraélesztési bemutató, valamint táplálkozási tanácsadás, és vérnyomásmérés is várja az érdeklődőket július 20-án, szombaton 10:00-16:00 óra között az ingyenes egészségmegőrző -és szűrőprogramokra. Az eseményt a Postás strandon rendezik meg.

A program menentrendje alább láthatók:

 

10:00-16:00 ökolábnyom-teszt

10:00-16:00 vérnyomásmérés  gyerekeknek – Praxisközösségi védőnők

10:00-15:00 táplálkozási tanácsok allergiásoknak Miháldy Kingával – Praxisközösség

10:00-15:00 allergológiai  szűrés, allergiatesztek (TAJ kártya szükséges a vizsgálathoz)

– Svábhegyi Gyógyintézet

11:00-13:00 gyógytorna bemutató, tanácsadás Török Beával – EFI

14:00-16:00  újraélesztési bemutató Bagó Horváth Csillával – Praxisközösség

 

 

Az eseményen beutaló nélkül,  szokásos allergia-szűrést végzi el az intézet pulmonológusa, Dr. Göndöcs Rita és szakasszisztense. A teszt kitöltése előtt kérdőívet töltenek ki a jelentkezők. A vizsgálat Prick teszt módszerrel pollen, por, macska és kutyaszőr, valamint – a leggyakoribb – tej és tojás ételallergiát mutatja ki. A karra enyhe karcolással viszik fel a hatóanyagot, majd 15 perc várakozás után a vizsgálat eredményét a kontroll-szer alapján állapítja meg az asszisztens.

 

A vizsgálathoz szükséges a TAJ kártya bemutatása a beutaló kiváltására.

Ha nincsen panasza, ne terhelje szervezetét ezzel a vizsgálattal. Csak annak érdemes jelentkezni, akinél előfordul orrviszketés, könnyezés, nehézlégzés. Ha valamilyen gyógyszert, orrsprayt használ, a korrekt eredmény érdekében szükséges a vizsgálat előtt három napos szünetet tartania.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok