loader
Országos tájfutóverseny – finálé Szentendrén

Országos tájfutóverseny – finálé Szentendrén

A Szentendre és Békásmegyer között megrendezett rövidtávú futóverseny résztvevői a Postás strandon létesített versenyközpont mellett futottak célba. A kétnapos, háromfordulós, országos rangsoroló sportesemény szentendrei etapján a korosztályok (10 évestől 80 évesig) és nemek szerint bontott 33 kategóriában összesen 521, ezen belül a bárki számára hozzáférhető, sok szentendrei lakost is odavonzó Nyílt kategóriában 47 fő indult.

Az eseményt a vasárnapi, harmadik forduló koronázta meg, mivel azt a klub a zeg-zugos, kanyargós utcácskákkal, turisztikai és történelmi emlékekkel rendelkező Szentendre belvárosában rendezte meg. A versenyt gazdag tájékozódási változatossággal, valamint kondíciót próbáló fizikai kihívással, szintes fel- és lemenetelekkel tette izgalmassá Miháczi Zoltán pályakitűző, aki egyben a klub és a kétnapos rendezvény versenybíróságának elnöke.

A rendezvényt mindkét érintett önkormányzat támogatta, védnöke volt mind dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer, mind Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere.

A verseny keretén belül került sor a Magyar Tájékozódási Futó szövetség által kiírt három fordulós Sprint Liga záró, döntő fordulójára, a díjakat városunk polgármestere adta át.

A két felnőtt kategóriában Ormay Mihály (Tabáni Spartacus) és Mag Viktória (Salgótarjáni Dornyai) állt a dobogó tetején: a 3600 m hosszú férfi pályát 15:15, illetve a 3000 m hosszú nőit 14:50 idővel teljesítették. Mag Viktória néhány napja Törökországban a junior világbajnokságon hosszútávon bronzérmet, a váltóban ezüstérmet szerzett, hozzájárulva a magyar csapat összetett második helyéhez.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Forrás: https://szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok