loader
Nincs türelmi idő! - Folyamatosan kell irtani a parlagfüvet

Nincs türelmi idő! - Folyamatosan kell irtani a parlagfüvet

Szigorodott a szabályozás! Idén már nincs türelmi idő, a parlagfüvet egész évben irtani kell. Az ingatlatulajdonosknak folyamatosan gondoskodni kell a gyomnövény irtásáról. 

A parlagfüvet a virágzása előtt kell elpusztítani, hogy virágpora ne kerüljön a levegőbe.  A gyomnövény  irtása leghatásosabb tavasszal, korai gyomlálással (gyökérrel együtt). Tömeges előfordulása esetén érdemes rendszeresen kaszálni, még virágzás előtt. 

Aki a parlagfűirtási kötelezettségének nem tesz eleget, az érintett terület nagyságától, illetve annak elhelyezkedésének függvényében (az ingatlan bel- vagy külterületen van) 15.000 Ft-tól 5.000.000 Ft-ig terjedő összegű növényvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető, amely ismételten kiszabható.

Az ingatlantulajdonosok és használók kötelessége, hogy gondoskodjanak az ingatlan előtti zöldterület, a járda és a kocsiút közötti terület gondozásáról, gyommentesítéséről.  Az ügyben fontos a lakosság együttműködése az udvarokban, a kertekben, az ingatlant határoló zöldfelületeken! Az Önkormányzat felhívja a külterületi ingatlanok, szántóföldek tulajdonosainak figyelmét arra, hogy a gyommentesítésről ők se feledkezzenek meg! A földtulajdonosok a témába vágó szakmai információkért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz fordulhatnak.

Forrás: budakalasz.hu

Kép forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok