loader
Nemzeti Szívprogram Budakalászon

Nemzeti Szívprogram Budakalászon

Lakossági tájékoztatót, előadást tart Budakalászon a Semmelweis Egyetem szervezésében a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, Budakalász Város Önkormányzat támogatásával április 24. szerdán, 15 órától a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban. A rendezvény témája, A szívbetegségek hátterében álló lelki tényezők.  Legyen fontos az egészség mindenkinek!

Az előadás során áttekintést kapnak a résztvevők a szív-érrendszeri betegségek kialakulásáról, illetve az állapot változásában szerepet játszó lelki tényezőkről. Szó lesz a leggyakoribb stressz-forrásokról (pl: munkahelyi és házastársi stressz, alacsony társas támogatás),valamint azon negatív érzelmi és hangulati állapotokról (pl.: szorongás, depresszió, vitális kimerültség), amelyek a szívbetegség kialakulása kapcsán rizikótényezők lehetnek. Azt is megtudhatják az érdeklődők, hogyan lehet lelkileg a legkiegyensúlyozottabban élni annak érdekében, hogy megelőzzék a szívbetegséget és a már kialakult tünetek súlyosbodására hogyan tudnak hatással lenni.

Előadó:         Dr. Rafael Beatrix egyetemi adjunktus, Szegedi Tudományegyetem

 

Előadás helye:        KÓS KÁROLY MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Budakalász, Szentendrei út 9. (Bálterem)

   

Előadás ideje:         2019. április 24. szerda 15 óra

 

Az előadáshoz kapcsolódóan tájékoztatást tart a Nemzeti Szívprogram Budakalászi Vizsgálat folytatásáról.

A vizsgálat a Nemzeti Szívprogram (NVKP_16-1-2017-0017 sz. projekt) és a Semmelweis Egyetem szervezésében a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és a Budakalászi Önkormányzat támogatásával valósul meg a budakalászi lakosok körében.

 

 

Rogán László                                   Dr. Bagyura Zsolt               Dr. Martos Tamás           

polgármester

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok