loader
Marad a fokozott óvatosság a szentendrei Védőnői Szolgálatnál

Marad a fokozott óvatosság a szentendrei Védőnői Szolgálatnál

A járványügyi lazítások ellenére továbbra is fokozott óvatosságra törekednek a szentendrei Védőnői Szolgálatnál. A kisgyermekes anyukák és a várandós kismamák még mindig csak telefonos egyeztetés után érkezhetnek a rendelésre.

Jelenleg is a május 4-én megkapott, - a járványügyi helyzetnek megfelelő -eljárási rend van érvényben a szentendrei Védőnői Szolgálat 8 körzetében.  A Nemzeti Népegészségügyi Központtól kapja meg az előírásokat a Szolgálat, aminek alapján dolgoznak a védőnők. A preventív tanácsadást legnagyobb részt közvetett módon végzik el a védőnők. A kismamák kérdéseire legnagyobb részt videóhívásban válaszolnak a védőnők, vagy más elektronikus úton, ugyanígy a csecsemőkkel kapcsolatos mindennapi gondozással, szoptatással kapcsolatos kérdésekre leginkább telefonon kaphatnak választ a kismamák.

Egy újszülött ellátása szigorúan előre egyeztetett időpontban a tanácsadóban, személyesen történik.

Minden tanácsadás előtt és után kezet fertőtlenítenek, valamint megtisztítják a felületeket és az eszközöket is a szolgálatnál. Szellőztetnek, majd a védőnők maszkban és gumikesztyűben fogadják a tanácsadásra érkezőket.

A kötelező védőoltásokat a gyermekorvosi rendelőkben ugyanúgy beadják a csecsemőknek és a kisgyermekeknek előre egyeztetett időpontban.

A védőnők preventív tevékenységüket a tanácsadóban végzik, de szoros  együttműködésben állnak a házi gyermekorvosokkal, illetve az anya problémája esetén a háziorvossal is. Az járványügyi enyhítések után még mindig a korábbi gyakorlat a mérvadó. A kismama, édesanya első körben telefonon keresse fel a körzetéhez tartozó védőnőt.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok