loader
Csak sürgősség esetén végzik el a betegek vizsgálatát a SZEI-ben

Csak sürgősség esetén végzik el a betegek vizsgálatát a SZEI-ben

Facebook oldalán tette közzé Szentendre Város Egészségügyi Intézményei az alábbi tájékoztatást.

Értesítjük Önöket, hogy a mai naptól 2020.03.16-tól az Emberi Erőforrások Minisztériumának utasítása alapján a SZEI-ben tervezett egészségügyi ellátásra, előjegyzett betegek vizsgálatára csak akkor kerülhet sor, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély, vagy tartós egészségkárosodás elkerülése) érdekében kerül sor. Kérjük, ha bizonytalanok, abban, hogy állapotuk igényel-e sürgős ellátást, először telefonon érdeklődjenek a megfelelő szakrendelésen.

Mivel a miniszteri rendelet a 65 év feletti orvosokat és szakdolgozókat azonnali hatállyal kivonta az ellátásból természetesen a szakellátásban is lassulni fog. A megváltozott rendelési időket honlapunkon hamarosan frissítjük.

Kérjük betegeink megértését, valamint közreműködését abban, hogy ha a családban lázas, hurutos betegség fordult elő, vagy két héten belül külföldön tartózkodott, vagy érintkezett fertőzésgyanús személlyel semmiképpen se veszélyeztesse a többiek egészségét, hanem telefonon konzultáljon háziorvosával.

Hiteles információkat a járvánnyal kapcsolatban a koronavirus.gov.hu weboldalon találhatnak.

A célzott népegészségügyi szűrővizsgálatokat a veszélyhelyzet megszűnéséig felfüggesztik. Fogorvosi alapellátásban csak sürgősségi ellátás nyújtható. A veszélyhelyzet időtartama alatt a keresőképtelenségről szóló orvosi igazolásokat nem kell kéthetenként kiállítani. A veszélyhelyzet időtartama alatt és még utána 90 napig az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak. Ezt a háziorvos az egészségügyi dokumentációban rögzíti. A veszélyhelyzet idején a stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen történő rendelése, a betegeknek a tanácsadás távkonzultációval is történhet.

Forrás: facebook/szei

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok