loader
Vadgasztronómiai díjakat nyert a Pilisi Parkerdő Zrt. csapata

Vadgasztronómiai díjakat nyert a Pilisi Parkerdő Zrt. csapata

A Valkói Erdészet sikerrel mérettetett meg a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon: az erdészet Isaszegi Vadászházháza az I. helyen végzett a „Vadételek Asztalán”, Őz kategóriában. 

A soponyai Vadgasztronómiai Fesztivál történetében 2017-ben új időszámítás kezdődött, hiszen az idei évben már Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivállá bővült az évek óta nagy sikerrel megrendezett esemény. Az immár a határokon túlra is nyitott rendezvény célja a hazai vadhús fogyasztásának népszerűsítése, és a hazai feldolgozású vad megismertetése a szélesebb közönséggel. 

A rendezvényen több ezer látogató vett részt, a főzőversenyre pedig összesen hatvan sokat próbált csapat nevezett. A versenyzők a reggeli sorsoláson kapták meg az elkészítendő vadhús fajtáját (őz, szarvas, vaddisznó, avagy muflon), a vadételek között egyaránt megtalálhatók voltak a klasszikus és a reformkonyha finomságai is. 

Külön öröm, hogy a nemzetközi versenyen a már említett I. helyen túl a Pilisi Parkerdő Zrt. Isaszegi Vadászházának őzpörköltje egyúttal az igen megtisztelő „Erdei Ételek Mestere” címet is elnyerte. 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok